לפעמים בזמן שהדייר החוזי  נפטר, מתגורר איתו בדירה הציבורית בן משפחה שלו – למשל: בן, נכד, אח וכו' כמו שמוגדר בחוק (דייר חוזי הוא הדייר שחתום על הסכם שכירות מול החברה המשכנת. לפעמים הוא נקרא גם "הדייר הזכאי"). אם ברצונו של אותו קרוב משפחה להיות מוכר כ"דייר ממשיך" בדירה, הוא יצטרך להוכיח שהתגורר בדירה בכל התקופות הנדרשות לפי החוק. קיימות מספר דרכים בהן ניתן לעשות זאת. המאמר מפרט אילו דרכים, מהם ההליכים השונים לעניין זה ואיזו דרך היא עדיפה.

הגשת בקשה לוועדה

האפשרות הראשונה שעומדת בפני קרוב המשפחה, היא להגיש בקשה לחברה המשכנת. לבקשה כזו יש לצרף מסמכים המראים ומוכיחים מגורים ברצף בדירה הציבורית, לאורך כל התקופה הנדרשת בחוק. סיכויי ההצלחה של בקשה המוגשת באופן כזה, תלויים בטופסי "ביקורי המעגל" שבוצעו בדירה לאור השנים : טפסים אלו הם תיעוד של ביקורים שנערכו ע"י רכזים של החברה המשכנת בדירה, בדרך כלל פעם בשנה, וזאת כדי לבדוק את מצב הדירה וגם כדי לבדוק מי מתגורר בה עם הדייר החוזי. אם טפסי ביקורי המעגל מראים שקרוב המשפחה התגורר בדירה ברצף לאורך השנים בכל התקופות הנדרשות לפי החוק, אז קיים סיכויי טוב שבקשתו לחברה המשכנת תתקבל והוא יוכר כ"דייר ממשיך". מצד שני, אם ביקורי המעגל מראים שלא התגורר בדירה (או שלא התגורר בדירה ברצף הנדרש), אז רוב הסיכויים שהבקשה תידחה, וזאת מאחר והוועדה מסתמכת בעיקר על טפסי ביקורי המעגל.

אם הבקשה נדחתה, למרות שקרוב המשפחה כן התגורר בדירה בכל התקופות הנדרשות, הוא יכול להגיש ערר (ערעור) לוועדה של משרד השיכון. חשוב לציין שגם הוועדות של משרד השיכון נותנות משקל מכריע לביקורי המעגל, ולכן, אם הביקורים מראים שאין לקרוב המשפחה רצף כנדרש בחוק – רוב הסיכויים שגם בקשה שלו לוועדה של משרד השיכון, תידחה.

קיימות דרכים נוספות להוכחת רצף המגורים בדירה, וזאת גם אם ביקורי המעגל מראים שהקרוב לא התגורר בדירה בתקופות הנדרשות. עכשיו נפרט לגבי דרכים אלו.

הגשת עתירה מנהלית

אם בקשתו של הקרוב נדחתה בוועדות השונות, יש לו אפשרות להגיש עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי. עתירה כזו באה לתקוף את סבירות ההחלטה של הוועדה האחרונה שדנה בעניין שלו (וועדה של משרד השיכון). קיימים מספר חסרונות  בדרך פעולה כזו: ראשית: הליך העתירה המנהלית אינו הליך שמיועד לשמיעת ראיות ואפשרויות זימון העדים בו הן מצומצמות. לכן, מבחינה טכנית קשה מאוד להוכיח שקרוב המשפחה צודק וטפסי ביקורי המעגל שגויים. מכאן מגיעים לחסרון השני:  בית המשפט  בוחן בעיקר את סבירות ההחלטה של הוועדה בהתחשב במסמכים שעמדו בפניה. בתי המשפט מייחסים לביקורי המעגל משקל רב ומאחר והמסמכים שעמדו בפני הוועדה הם ביקורי המעגל מצד אחד, ומסמכים שהגיש קרוב המשפחה, מצד שני, הרי שבית המשפט יתקשה להגיע למסקנה שהחלטת הוועדה היא לא סבירה. לכן, מרבית הסיכויים שבית המשפט לא יפסול את החלטת הוועדה. שלישית: הליך עתירה מנהלית כרוך בייצוג משפטי בפני בית המשפט (להבדיל מהגשת בקשות לוועדות), ודבר זה מייקר את עלויות שכר טרחה. מהסיבות שפירטנו, שימוש בכלי העתירה המנהלית יעיל רק במקרה שמתגלית טעות משמעותית בשיקול הדעת של הוועדה – מה שבדרך כלל לא קורה. הדרך האחרונה מוכחת כיעילה מכולן ועליה נפרט עכשיו.

במסגרת תביעת פינוי

לאחר שאדם  פעל בכל הדרכים שפורטו  אבל לצערו לא הוכר כ"דייר ממשיך", הרי שאם ימשיך להתגורר בדירה, אז  הוא צפוי לקבל לידיו כתב תביעה לפינוי הדירה.  בהליך משפטי זה מוגש כתב תביעה לפינוי ועליו יהיה להגיש כתב הגנה. במסגרת כתב ההגנה הוא יפרט את גרסתו ובהמשך יביא עדים מטעמו כדי לנסות ולסתור את האמור בביקורי המעגל וגם החברה המשכנת תביא עדים מטעמה (אותם רכזים שערכו את טפסי ביקורי המעגל מטעם החברה המשכנת – עמידר, שיקמונה, עמיגור וכו') כדי להוכיח שמה שאמור בביקורי המעגל הוא נכון. לאחר שבית המשפט  ישמע את  כל העדויות, הוא יחליט איזו גרסה נכונה.

לאחרונה זכה משרדנו בפסק דין בתיק משפטי בו נוהל הליך שלם בנוגע לנכונותם של שני טפסי ביקורי מעגל. בית המשפט שמע את עדויות הצדדים ואימץ את עמדתו של  הלקוח שלנו. למרות שביקורי המעגל של החברה המשכנת קבעו שהוא לא התגורר בדירה (בשנים 2017-2018) הצלחנו להוכיח לבית המשפט שמה שנכתב בטופסי ביקורי המעגל אינו נכון ושהוא התגורר בדירה הציבורית ברצף כל התקופה הנדרש. וכך כתב בית המשפט בפסק הדין:

"כאמור, דו"חות ביקורי המעגל לשנים 2017 ו – 2018 לא מולאו כנדרש, משקלם ביחס ליתר הראיות נפגם וודאי שאינם ראיה מכרעת. מול דו"חות ביקורי המעגל עומדים נתונים וראיות שהציג הנתבע, שאינם זניחים כלל ועיקר. לפי רישומי משרד הפנים כתובת הנתבע לא השתנתה מעולם ונותרה לאורך כל השנים בדירה בה גדל. הכתובת שימשה מען אמיתי, שאינו שנוי במחלוקת, אצל גופים מהותיים, לרבות קופת חולים, בנק, ביטוחים, קרנות פנסיה וגמל, במשך כל השנים. בנוסף, הרישום במרשם האוכלוסין אינו דבר של מה בכך, ויש לו חשיבות לא מבוטלת. לפי סעיף 3 לחוק מרשם האוכלוסין, תשכ"ה – 1965 רישום מען הוא ראיה לכאורה לנכונות פרטיו. שכניו ומכריו של הנתבע העידו באופן ברור וקוהרנטי, ועדויותיהם נתמכו גם בממצאי החקירות של התובעת, כי הנתבע התגורר בדירה ברציפות במהלך כל השנים ותמך באביו החולה. מעדויותיהם ועדות הנתבע עולה בבירור, כי מרכז חייו של הנתבע בדירה. גם אם מדי פעם לן במקומות אחרים, הדירה שמשה למגוריו מעת לידתו ועד היום, והקשר עמה נשמר ברציפות, גם בתקופה שבמחלוקת. יתירה מזאת, גם חקירות שביצעה התובעת בסמוך לאחר פטירת המנוח העלו ממצא דומה, לפיו הנתבע התגורר עם המנוח ברציפות עד למועד פטירתו, והמשיך להתגורר במקום לאחר מכן. בנסיבות אלה, אני סבור שהנתבע עמד בנטל להוכיח כי התגורר בדירה ברציפות, החל מהמועד הקובע ועד לפטירת המנוח, לרבות בשנים 2017 ו-2018. אני קובע, אפוא, כי הנתבע התגורר בדירה ברציפות גם במהלך השנים 2017 ו – 2018 , והמשיך להתגורר במקום לאחר שאביו ז"ל נפטר. לפיכך, ומאחר ומתקיימים בעניינו יתר התנאים הקבועים בחוק הדיור הציבורי, יש להכיר בו כדייר ממשיך, כהגדרת מונח זה בחוק". בית המשפט אימץ את גרסת הנתבע וחייב את החברה המשכנת בהוצאות בסך 10,000 ₪. (ת.א. 57989-10-21).

משרד עורך דין שי דנה משמש כבר מעל 20 שנה כעורך דין הוצאה לפועל בחיפה, נשר והקריות, וכן כעורך דין פשיטת רגל בחיפה, נשר והקריות ועורך דין חדלות פרעון בחיפה, נשר והקריות. המשרד מתמחה בפתרון כולל לבעיית החובות של היחיד, לרבות הליכי חדלות פירעון, הוצאה לפועל,  הסדר חובות ומשא ומתן מול הנושים. כמו כן משמש כעורך דין דיור ציבורי בחיפה, מייצג בכל הקשור לדיור ציבורי, הכרה בדייר ציבורי כ"דייר ממשיך", תביעות פינוי מדירות ציבוריות וכן ייצוג בעתירות מנהליות מול  משרדי ממשלה בכל הקשור לענייני דיור ציבורי.  המאמר מובא לידע כללי, נכון למועד כתיבתו  ואין  בנאמר בו כדי להוות ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. לפני ביצוע כל פעולה יש להתייעץ בעורך דין מומחה בתחום הספציפי.

פשיטת רגל/חדלות פרעון - עורך דין פשיטת רגל בחיפה

עורך דין פשיטת רגל בחיפה

עורך דין שי דנה – עורך דין פשיטת רגל בחיפה

מומחה בפשיטת רגל / חדלות פירעון / דיור ציבורי

משרד עו"ד שי דנה, משרד עורך דין פשיטת רגל בחיפה, נשר, טירת כרמל ואיזור הקריות, הוקם בשנת 2000 ומתמחה במתן פתרון כולל לבעיות החובות, הליכי חדלות פירעון עד להפטר, הליכי פשיטת רגל עד להפטר, מו"מ מול בנקים ונושים גדולים אחרים, הסדרי נושים, עצירת  הליכי הוצאה לפועל כולל עיכוב הליכים והקטנת חובות, ייצוג בתביעות מול חברות משכנות בעניין "דייר ממשיך" ועתירות מנהליות מול משרדי ממשלה בעניין "דייר ממשיך" בדיור הציבורי.

משרדנו מטפל כבר שנים רבות בתחומים אלו ובזכות הניסיון הרב שנצבר זכה להצלחות ניכרות בבתי המשפט השונים ואף בבית המשפט העליון.

אנו נטפל בהליכים באופן מהיר החל משלב איסוף המסמכים הדרושים להליך שנבחר ועד לשיגור הבקשות באמצעות המערכת הממוחשבת.

המשרד דוגל בליווי אישי של הלקוח מתחילת ההליך ועד השגת התוצאה המיטבית. המשרד ידוע כמשרד הנלחם על כל תיק, גדול או קטן,  תוך השקעה מקסימלית ושמירה על סטנדרטים מקצועיים גבוהים, זמינות לכל לקוח, טיפול משפטי מדויק ומתן מענה מהיר ומקצועי ללקוחות המשרד.

לקוחותינו פונים אלינו כאשר הם מחפשים עורך דין פשיטת רגל בחיפה, עורך דין פשיטת רגל בטירת כרמל, עורך דין פשיטת רגל בנשר, עורך דין פשיטת רגל בקריות, עורך דין פשיטת רגל, עורך דין חדלות פירעון, עורך דין דיור ציבורי, עורך דין הוצאה לפועל חיפה, עורכי דין הוצאה לפועל חיפה.

[grw id="1131"]

מאמרים לפי נושא

בחלק זה תוכלו למצוא מאמרים שכתב עו"ד שי דנה בו הוא משתף איתכם בידע הרחב שצבר במהלך השנים בתחומים הבאים:

תיק הוצאה לפועל, הסדר חובות, עורך דין חובות, חובות בהוצאה לפועל, הסדר חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות לבנקים, עורך דין מחיקת חובות,הוצאה לפועל חובות,, עורך דין למחיקת חובות, פשיטת רגל, הוצאה לפועל, עורך דין הוצאה לפועל, ועוד…

פשיטת רגל/חדלות פרעון

פשיטת רגל

עורך דין פשיטת רגל בחיפה / נשר / קריות / טירת כרמל משתף אתכם במאמרים שיסייעו לכם להכיר את תחום פשיטת הרגל / חדלות פירעון.

משרדנו מתמחה בכל תחומי פשיטת הרגל, חדלות פירעון, דיור ציבורי ונותן שירותים באיזור חיפה, נשר, טירת כרמל, קריות והסביבה.

דיור ציבורי

חדלות פרעון ודיור ציבורי

הוצאה לפועל