רכישת דירה ציבורית ע"י יורשי הדייר הזכאי

לפעמים קורה שדייר מבקש לקנות את הדירה בה הוא מתגורר ומתחיל בתהליך הרכישה. אם השלים את התהליך – לא תתעורר כמובן כל בעיה. אבל לפעמים קורה שהדייר נפטר באמצע התהליך, ואז מתעוררת השאלה מה קורה עם זכות הרכישה של המנוח (זכות שמגיעה עם הנחה גדולה על מחיר הדירה) – האם הזכות עוברת ליורשים שלו ?

במקרה כזה חשוב כמובן לבדוק עד איזה שלב ברכישה הספיק הדייר להגיע לפני שנפטר: האם שילם עבור שמאות? האם הגיעו שמאים לדירה? האם נערכה שומה? האם התקבלה "הודעה על תנאי רכישה" (המסמך המפרט את התנאים לרכישה)?

עורך דין פשיטת רגל בחיפה -עורך דין שי דנה

ייתכן כמובן מצב בו החברה המאכלסת תיתן ליורשים תשובה שלילית והם יידרשו לפנות לעו"ד מומחה בתחום הדיור הציבורי, להגיש באמצעותו בקשה לוועדה  ואולי אפילו במקרה הצורך, לפתוח בהליך משפטי כדי לקבל את זכותם כיורשים. יש לציין שגם אם התהליך לא הושלם לחלוטין, קיים סיכוי שהוועדה תאשר את המכר. יש לציין שהוועדה  מוסמכת לאשר רכישה ע"י היורשים גם אם לא התמלאו כל הכללים בנוהל.

בכל מקרה חשוב כי עורך דין לרכישת דירה ציבורית יבדוק את הפרטים וימליץ על הדרך הנכונה לפעול.

דוגמה למקרה בו טיפל המשרד : היורשים פנו למשרדנו והגשנו בשמם בקשה להמשיך את הליך המכר, למרות שלא קוימו במלואם התנאים הנדרשים לכך בחוק. הבקשה אושרה ע"י הוועדה לפנים משורת הדין מאחר ונמצא שהעיכוב לא נבע מפעולות המנוחה. ההחלטה העניקה ליורשים את הזכות להשלים את תהליך הרכישה בהנחה גבוהה הודות לוותק הגבוה של המנוחה בדירה  (התגוררה בדירה מעל 40 שנה).

לצפייה בהחלטה- לחצו כאן.

טיפים בנושא דיור ציבורי

אל תתפתו לתת לחברה המשכנת להגיש בשמכם בקשות למשרד השיכון. בעת המצאת המסמכים לנציג החברה המשכנת, מומלץ מאוד לצרף בקשה ותצהיר תומך.

אם הוועדה העליונה דחתה את הבקשה ל"דייר ממשיך" ולא הגשתם על כך עתירה מנהלית בתוך 45 יום, עלול בית המשפט לקבוע בהמשך כי אין לכם הגנה בפני תביעת פינוי שתוגש בעתיד לבית משפט השלום  על ידי החברה המשכנת  !  לכן רצוי למצות את ההליך המנהלי במלואו.

ההליך המנהלי לעניין "דייר ממשיך" מתחיל בבקשה לוועדה פנימית, אחריה לוועדה עליונה ולבסוף ניתן גם להגיש עתירה מנהלית (הליך משפטי מורכב, המתנהל בבית המשפט המחוזי). הבעיה נוצרת כאשר דייר מבקש לחסוך בעלויות ופונה בתחילה לוועדות בעצמו (ללא ייצוג משפטי). כאשר לאחר מכן הוא מבקש להגיש עתירה מנהלית, מתגלות לעיתים טעויות בבקשות / נתונים שכבר הגיש או מסר. טעויות כאלו עלולות לפגוע משמעותית בסיכויי קבלת העתירה המנהלית. לכן, פנייה לוועדות מבלי שעו"ד מומחה בחן את הבקשה עלולה להתגלות כטעות קשה שלא ניתן לתקנה – כאשר מדובר בנכס השווה מאות אלפי ₪, אתם עלולים להתחרט על כך.

בעת המגורים בדירה עם הדייר החוזי, בשום מקרה אין לנתק את רצף המגורים בדירה ! גם עזיבה קצרה של הדירה עלולה להתגלות כטעות שתביא לאובדן הזכויות. בכל מקרה, הדבר תלוי בנסיבות של כל מקרה ויש להיעזר בעו"ד המכיר את החוק, התקנות, הפסיקה והנהלים הרלוונטיים.

אנא השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

    מאמרים לפי נושא

    בחלק זה תוכלו למצוא מאמרים שכתב עו"ד שי דנה בו הוא משתף איתכם בידע הרחב שצבר במהלך השנים בתחומים הבאים:

    תיק הוצאה לפועל, הסדר חובות, עורך דין חובות, חובות בהוצאה לפועל, הסדר חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות לבנקים, עורך דין מחיקת חובות,הוצאה לפועל חובות,, עורך דין למחיקת חובות, פשיטת רגל, הוצאה לפועל, עורך דין הוצאה לפועל, ועוד…

    פשיטת רגל/חדלות פרעון

    פשיטת רגל

    עורך דין פשיטת רגל בחיפה / נשר / קריות / טירת כרמל משתף אתכם במאמרים שיסייעו לכם להכיר את תחום פשיטת הרגל / חדלות פירעון.

    משרדנו מתמחה בכל תחומי פשיטת הרגל, חדלות פירעון, דיור ציבורי ונותן שירותים באיזור חיפה, נשר, טירת כרמל, קריות והסביבה.

    דיור ציבורי

    חדלות פרעון ודיור ציבורי

    הוצאה לפועל