עורך דין פשיטת רגל מסביר לאילו חובות יש עדיפות בהליך חדלות פירעון
לאחר ניסיון של יותר מעשרים שנה כעורך דין פשיטת רגל בנשר, מצאתי שקיימת אי בהירות אצל הלקוחות בכל הנוגע לסוגי החובות השונים בהליך חדלות פירעון (או בשמו הישן- הליך פשיטת רגל). במאמר הבא אביא הסבר באשר לסוגי החובות בהליך חדלות הפירעון ואיך מתחלקים הכספים המצטברים בקופת הליך, בין הנושים השונים.
לאחר שהיחיד מגיש בקשה לפי חוק חדלות פירעון, יינתן הצו הראשוני בהליך – "צו פתיחת הליכים". במסגרת בקשת חדלות הפירעון, מחויב היחיד לציין מהו גובה חובותיו לכל נושה ומהו כגובה חובותיו הכולל. סכום החובות עליו הצהיר היחיד נקרא בפשטות "החובות המוצהרים".
לאחר שניתן צו פתיחת הליכים, יצטרכו כל הנושים ("נושה"- כל אדם או גוף שהיחיד חייב לו כסף) להגיש "תביעת חוב", כלומר לציין כמה כספים חייב לו היחיד עד מועד צו פתיחת ההליכים. בשלב זה תביעת החוב קרויה "תביעת חוב שהוגשה".
בתביעת החוב נדרש כל נושה לפרט מה מקור החוב (חוזה, עיסקה, תביעה וכד'), מהם רכיבי החוב וכן לצרף אישורים לכך. יש לציין כי אין משמעות לשאלה האם הנושה נקט בעבר בהליכים כלשהם (תיק הוצל"פ, תביעה וכו') כנגד היחיד או לא נקט: כל נושה שמעוניין לקבל כספים במסגרת ההליך, מחויב להגיש תביעת חוב וברור שלא יקבל כספים במסגרת ההליך אם לא יגיש תביעה כזו.
האדם שמוסמך לבדוק את תביעות החוב ולהכריע בהן הוא הנאמן. הנאמן הוא עו"ד חיצוני (שאינו עובד אצל הממונה) ואשר תפקידו לחקור את נסיבות ההסתבכות הכלכלית של היחיד ולגבש את ההמלצה בקשר אליו. לאחר שהוגשו תביעות החוב על ידי כל הנושים, ידרוש הנאמן מהיחיד למסור את גרסתו בנוגע לכל תביעת חוב : היחיד יתבקש להודיע האם הוא מסכים לסכום הנתבע, מסכים לחלק ממנו, או שלדעתו לא מגיע לנושה סכום כלשהו. בנוסף, היחיד יצטרך להוכיח את עמדתו על ידי תצהיר או מסמכים. הנאמן יקבל מהנושה ומהיחיד את גרסתם, ואז יבחן אותן ויכריע מהו סכום החוב שהוא מאשר (במצב בו היחיד לא מסר את גרסתו, הנאמן יסתמך על החומר שבפניו, כלומר על גרסת הנושה בלבד. זה עלול להביא לכך שסכום החובות שיאושרו יהיה גבוה יותר ויביא גם לאופן חלוקה שונה של הכספים בין הנושים). תביעת חוב שהנאמן מאשר קרויה "תביעת חוב מאושרת".
לנאמן יש סמכות רחבה והוא יכול לדחות את התביעה לגמרי, לקבל חלק מהתביעה, או לאשר את תביעת החוב במלואה. הכרעת הנאמן אינה סוף פסוק וניתן להגיש ערעור עליה לבית המשפט. בסוף הליך חדלות הפירעון, יחולקו כל הכספים שנצברו בקופת ההליך בין הנושים השונים . חלוקת הכספים תבוצע בהתאם לסוגים השונים של החובות השונים (דרגות החוב).
במאמר הבא ניתן הסבר כללי וקצר על סוגי החובות הקיימים בהליך חדלות פירעון בנשר ועל סדר הפירעון שלהם לפי דרגות החוב השונות (החובות בכל דרגה ייפרעו לכל הנושים באותה דרגה, באחוזים שווים לפי סכומי תביעות החוב שאושרו לנושים ובלי כל העדפה, אלא אם כן מצוין במאמר אחרת):
"חובות מובטחים" הם החובות שייפרעו לפני כל החובות האחרים. אלו חובות שהפירעון שלהם הובטח מראש על ידי שעבוד של נכס, לדוגמא: בית שממושכן במשכנתא לטובת הבנק. הפירעון יהיה בדרך כלל ע"י מימוש של הנכס. אם לאחר מימוש הנכס, החוב לא כוסה במלואו (בדוגמא שהבאנו: לאחר מכירת הבית שהייתה עליו משכנתא, עדיין נשאר חוב לבנק), אז ייראו ביתרה זו "חוב רגיל" (בהמשך המאמר מוסבר מהו "חוב רגיל" בהמשך המאמר). כמובן שהנושה המובטח באמצעות משכנתא מחוייב להודיע לנאמן על רצונו לממש את הנכס. החוק קובע כי בדרך כלל אם אם שווי הנכס אינו גבוה באופן מובהק מהחוב המובטח – יממש אותו הנושה המובטח (כלומר, עוה"ד של הנושה המובטח) ואם שווי הנכס גבוה באופן מובהק מהחוב המובטח – הנאמן יממש את הנכס.
לאחר שמכסים את החובות המובטחים, מכסים את "הוצאות ההליך", כלומר: שכר טרחתו של הנאמן ושל הממונה על חדלות פרעון במשרד המשפטים. מדובר בכל ההוצאות הנדרשות לקיום הליך חדלות הפירעון, כמו לדוגמה תשלום לבעלי מקצוע חיצוניים (מתווך, שמאי וכו'), אגרות, וכו'.
לאחר מכן מכסים את החובות בדין קדימה. חוב בדין קדימה הוא חוב שחוק חדלות פירעון רואה חשיבות גבוהה לפרוע אותו. למשל: חוב מזונות שהיחיד חייב לפי פסק דין שניתן נגדו, חוב שכר עבודה שהיחיד היה אמור לשלם ולא שילם לעובד שלו, כספם שהיחיד ניכה משכר העבודה של עובדיו אבל לא העביר אותו לרשויות המס אלא עשה בהם שימוש אחר, חוב לאגף מס ערך מוסף שנצבר בשנה שלפני צו פתיחת ההליכים, ועוד מספר סוגי חובות המפורטים בחוק. החוק קובע סדר חלוקה פנימי בתוך דרגה זו (חוב שכר עבודה בא ראשון בתוך דרגה זו ולאחריו שאר החובות לפי הסדר המפורט בחוק).
הבאים בתור לפירעון הם החובות ה"רגילים" / ה"כלליים": אלו חובות שאינם חובות מובטחים ואינם חובות בדין קדימה.
לאחר מכן אמורים להיפרע "החובות הדחויים" שהם בדרך כלל תשלומים שהוטלו על יחיד כעונש על הפרת חוק או תקנה : קנסות תעבורה או קנסות אחרים, סנקציות כספיות שהוטלו על ידי רשות מנהלית או שיפוטית בגלל הפרת החוק (למשל : קנס לרשויות המס, קנס לעירייה, קנס חנייה, קנסות למשטרה בגין עבירות תנועה).
יש לציין כי גם אם החייב יקבל הפטר וחובותיו יימחקו, הרי ש"חובות דחויים" לא צפויים להימחק ואם הם לא ייפרעו במסגרת ההליך (כלומר: אם לא יצטבר בקופת ההליך מספיק כסף לפירעון כזה), היחיד ייאלץ לפרוע אותם אחרי סיום הליך חדלות הפירעון.
מאחר והליך חדלות הפירעון מוחק את מרבית חובותיו של היחיד, המשמעות הנובעת מכך היא שנושים שהם לא נושים מובטחים, לא יקבלו את מלוא חובם בחזרה במסגרת ההליך, ואפילו לא את מרבית חובם בחזרה – הם צפויים לקבל רק חלק קטן מתביעת החוב שהוגשה על ידם. ברור גם כי ככל שגובה החובות הכולל של היחיד לנושים בהליך חדלות הפירעון הוא גבוה יותר, אז גם סכום החובות שיימחק לו יהיה גבוה יותר וגם אחוז החוב שיוחזר לנושים (שאינם מובטחים) מתוך הסכום שתבעו, יהיה נמוך יותר.
ברור שאם הוחזרו כל החובות ונותרו כספים, הם יוחזרו ליחיד – מניסיון רב שנים כעורך דין פשיטת רגל בנשר אוכל להעיד שמצב כזה הוא נדיר.
כדי שהליך חדלות הפירעון יעבור באופן אופטימלי ובלי מכשולים, חשוב לוודא שעורך דין פשיטת רגל בנשר אשר ייצג אתכם יהיה מומחה בתחום ומנוסה בפתרון המכשולים / בעיות שעלולים להתעורר במסגרת ההליך ואף לאחריו.
לוח זמנים של הליך חדלות פירעון אצל הממונה | צו פתיחת הליכים וצו שיקום כלכלי | הפטר לאלתר | חדלות פירעון או פשיטת רגל – מחוץ לארץ | שינוי תקופת תשלומים | בקשת פשיטת רגל אחת אחרי השנייה | האם ניתן להקדים תשלומים | הליך פשיטת רגל – מהתחלה ועד הסוף | ערב לחוב מזונות יכול לקבל הפטר מהחוב | האם ניתן לבטל הפטר שכבר ניתן? | חוב מזונות ותשלום מזונות בהליך חדלות פירעון | חדלות פירעון בסכום נמוך | המונחים החדשים בהליך חדלות פירעון | סדר פירעון של החובות השונים בהליך חדלות פירעון
אז מה היתרונות של הליך פשיטת רגל בסיוע של עורך דין פשיטת רגל בחיפה ?
פשיטת רגל/חדלות פרעון - עורך דין פשיטת רגל בחיפה
עורך דין שי דנה – עורך דין פשיטת רגל בחיפה
מומחה בפשיטת רגל / חדלות פירעון / דיור ציבורי
משרד עו"ד שי דנה, משרד עורך דין פשיטת רגל בחיפה, נשר, טירת כרמל ואיזור הקריות, הוקם בשנת 2000 ומתמחה במתן פתרון כולל לבעיות החובות, הליכי חדלות פירעון עד להפטר, הליכי פשיטת רגל עד להפטר, מו"מ מול בנקים ונושים גדולים אחרים, הסדרי נושים, עצירת הליכי הוצאה לפועל כולל עיכוב הליכים והקטנת חובות, ייצוג בתביעות מול חברות משכנות בעניין "דייר ממשיך" ועתירות מנהליות מול משרדי ממשלה בעניין "דייר ממשיך" בדיור הציבורי.
משרדנו מטפל כבר שנים רבות בתחומים אלו ובזכות הניסיון הרב שנצבר זכה להצלחות ניכרות בבתי המשפט השונים ואף בבית המשפט העליון.
אנו נטפל בהליכים באופן מהיר החל משלב איסוף המסמכים הדרושים להליך שנבחר ועד לשיגור הבקשות באמצעות המערכת הממוחשבת.
המשרד דוגל בליווי אישי של הלקוח מתחילת ההליך ועד השגת התוצאה המיטבית. המשרד ידוע כמשרד הנלחם על כל תיק, גדול או קטן, תוך השקעה מקסימלית ושמירה על סטנדרטים מקצועיים גבוהים, זמינות לכל לקוח, טיפול משפטי מדויק ומתן מענה מהיר ומקצועי ללקוחות המשרד.
לקוחותינו פונים אלינו כאשר הם מחפשים עורך דין פשיטת רגל בחיפה, עורך דין פשיטת רגל בטירת כרמל, עורך דין פשיטת רגל בנשר, עורך דין פשיטת רגל בקריות, עורך דין פשיטת רגל, עורך דין חדלות פירעון, עורך דין דיור ציבורי, עורך דין הוצאה לפועל חיפה, עורכי דין הוצאה לפועל חיפה.
[grw id="1131"]
אנא השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
מאמרים לפי נושא
בחלק זה תוכלו למצוא מאמרים שכתב עו"ד שי דנה בו הוא משתף איתכם בידע הרחב שצבר במהלך השנים בתחומים הבאים:
תיק הוצאה לפועל, הסדר חובות, עורך דין חובות, חובות בהוצאה לפועל, הסדר חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות לבנקים, עורך דין מחיקת חובות,הוצאה לפועל חובות,, עורך דין למחיקת חובות, פשיטת רגל, הוצאה לפועל, עורך דין הוצאה לפועל, ועוד…
פשיטת רגל/חדלות פרעון
עורך דין פשיטת רגל בחיפה / נשר / קריות / טירת כרמל משתף אתכם במאמרים שיסייעו לכם להכיר את תחום פשיטת הרגל / חדלות פירעון.
משרדנו מתמחה בכל תחומי פשיטת הרגל, חדלות פירעון, דיור ציבורי ונותן שירותים באיזור חיפה, נשר, טירת כרמל, קריות והסביבה.
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הליך חדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בדיקת פשיטת רגל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על פקודת פשיטת רגל
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על תקנות פשיטת רגל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך פשיטת רגל לאדם פרטי
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על איחוד תיקים או פשיטת רגל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון ושיקום כלכלי – עורך דין חדלות פירעון החוק החדש
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך חדלות פירעון יחיד
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חוק חדלות פירעון
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על צו תשלומים חדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון נושה
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון עיכוב הליכים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון הגבלות
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חדלות פירעון סכומים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון הגדרה
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על צו תשלומים חדלות פירעון – תשלום 0
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על ניהול עסק בהליך חדלות פירעון
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חובות שלא נמחקים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על צו פתיחת הליכים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חובת הגשת דוחות דו-חודשיים לממונה
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על לוח זמנים של הליך חדלות פירעון אצל הממונה
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה שאלות ותשובות בעניין פשיטת רגל וחדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על צו פתיחת הליכים וצו שיקום כלכלי
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הפטר לאלתר
- עורך דין פשיטת רגל בנשר מסביר על צו פתיחת הליכים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חדלות פירעון או פשיטת רגל – מחוץ לארץ
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על שינוי תקופת תשלומים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בקשת פשיטת רגל אחת אחרי השנייה
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על האם ניתן להקדים תשלומים
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הליך פשיטת רגל – מהתחלה ועד הסוף
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על ערב לחוב מזונות יכול לקבל הפטר מהחוב
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על האם ניתן לבטל הפטר שכבר ניתן?
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חוב מזונות ותשלום מזונות בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על דירת מגורים של החייב בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על המונחים החדשים בהליך חדלות פירעון
- מחיקת חובות וסדר פירעון של החובות השונים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל מסביר על צו פתיחת הליכים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל סדר פירעון החובות השונים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל מסביר על חוסר תום לב בהליכי חדלות פירעון
דיור ציבורי
- עורך דין דיור ציבורי טיפול בתביעות פינוי מול עמידר
- עורך דין דיור ציבורי טיפול בתביעות פינוי מול שקמונה
- עורך דין דיור ציבורי טיפול בתביעות פינוי מול עמיגור
- עורך דין הוצאה לפועל בחיפה מסביר על רכישת דירה ציבורית
- עורך דין דיור ציבורי בחיפה מסביר על הנחה ברכישת דירה ציבורית
- עורך דין דיור ציבורי בחיפה מסביר על דירה ציבורית בפרויקט פינוי בינוי
- דיור ציבורי שקמנוה, עמידר, עמיגור וכדומה
- עורך דין דיור ציבורי עמיגור, עמידר, שיקמונה ועוד – תביעות פינוי
- עורך דין דיור ציבורי חיפה מסביר מי נחשב דייר ממשיך
- עורך דין דיור ציבורי בחיפה (שיקמונה, עמידר, עמיגור ועוד) מסביר אילו נכים יהיו זכאים לדיור ציבור?
- רכישת דירה ציבורית (עמידר, עמיגור, שיקמונה ועוד) ע"י יורשי הדייר הזכאי
- דיור ציבורי בשקמנוה, עמידר ועמיגור
- כספים מוגנים חדלות פירעון
- דיור ציבורי בר השגה עמידר שקמונה
- דירות נ"ר / דירות נכסי רכישה
- הכרה כ"דייר ממשיך" – מהי תקופת המגורים שצריך להוכיח?
- דייר ממשיך – הוכחת תקופת המגורים
- ביקורי מעגל בדירה ציבורית
הוצאה לפועל
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה / עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך הוצאה לפועל עיקולים – עיכוב תהליכים
תיק הוצאה לפועל התיישנות - עורך דין פשיטת רגל / עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך חדלות פירעון – מהתחלה ועד הסוף
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה/ עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חובות הוצאה לפועל – הקטנת חובות
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הסדר חובות ללא פשיטת רגל – עורך דין מול בנקים
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הסדר חובות לבנקים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הסדר חובות באיחוד תיקים
- פשיטת רגל בחיפה מסביר על הסדר חובות עם נושים
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על התנגדות לביצוע שטר
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על מה זה איחוד תיקים 3%
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על איחוד תיקים : מוגבל באמצעים או הגבלת אמצעים
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על איחוד תיקים : הוראת שעה לתקופת הקורונה
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על אזהרה בהוצאה לפועל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בקשה לביצוע פסק דין או שטר
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בקשת חייב לצו תשלומים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על עדכון סכומים ותקבולים בתיק ההוצאה לפועל
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה / הוצאה לפועל בחיפה מסביר על הוצאה לפועל במסלול מקוצר
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הוצאה לפועל במסלול מזונות
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר איך ניתן לברר אם אדם מצוי בחובות
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על מונחי יסוד בהוצאה לפועל ופשיטת רגל
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר איך מממש הנאמן את הכספים והנכסים
- עורך דין פשיטת רגל מסביר מהי תכנית פירעון בהליך חדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על תכנית פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך מקוצר בהוצאה לפועל
- עורך דין הוצאה לפועל בחיפה מונחי יסוד בהוצאה לפועל
- עורך דין פשיטת רגל מסביר על הפטר חלוט