עורך דין פשיטת רגל / עורך דין הוצאה לפועל מסביר על תביעת פינוי של "דייר ממשיך" מהדירה
דייר ממשיך הוא אדם שהתגורר עם הדייר הזכאי (הדייר המקורי) בדירה הציבורית ומבקש להכיר בו כ"דייר ממשיך", לאחר שהדייר הזכאי נפטר (או עבר להתגורר במוסד סיעודי). אדם שדורש שיכירו בו כ"דייר ממשיך", נדרש להוכיח כי הוא עומד בתנאים הנדרשים בחוק ובנהלים, כולל הוכחת פרק הזמן בו התגורר עם הדייר הזכאי, כנדרש בחוק. אם לא יצליח להוכיח כי התגורר במשך כל התקופה הנדרשת עם הדייר הזכאי, לא יוכל להיות מוכר כ"דייר ממשיך".
עורך דין שי דנה משמש מעל 20 שנה כעורך דין דיור ציבורי בחיפה וכעורך דין פשיטת רגל בחיפה. במאמר הבא הוא מסביר מהם התנאים הנדרשים להכרה כ"דייר ממשיך" ומביא כדוגמה פסק דין בו ייצג המשרד שני אחים אשר טענו כי הם עומדים בתנאים המזכים אותם בהכרה כ"דייר ממשיך", אך החברה המשכנת ("עמידר") טענה כי אינם עומדים בתנאים והגישה נגדם תביעה לפינוי מהדירה.
עורך דין פשיטת רגל / עורך דין הוצאה לפועל מסביר מי נחשב "דייר ממשיך" ?
אדם שמתגורר (או התגורר) עם הדייר הזכאי (הדייר המקורי) בדירה הציבורית ומבקש להכיר בו כ"דייר ממשיך", לאחר שהדייר הזכאי נפטר (או עבר להתגורר במוסד סיעודי), יצטרך לעמוד במספר תנאים (התנאים מצטברים, כלומר : יש לעמוד בכל התנאים שיפורטו) :
תנאי ראשון: הוא צריך להיות "קרוב" של הדייר הזכאי, כלומר: בן זוג של הדייר הזכאי כולל : הידוע בציבור שלו, ילדו, נכדו, ההורה שלו, או מי שהדייר הזכאי היה אפוטרופוס שלו.
תנאי שני: נדרש ממנו להוכיח שהוא התגורר עם הדייר הזכאי בדירה הציבורית ברציפות 3 שנים לפחות לפני פטירתו (או מעברו למוסד הסיעודי), כולל בתאריך הפטירה (או תאריך המעבר למוסד). במונח "התגורר", הכוונה לכך שהדירה מהווה את מקום המגורים העיקרי שלו.
תנאי שלישי: הדייר צריך להוכיח שגם לו עצמו יש זכאות לדיור ציבורי. יצוין כי לתנאי זה יש 2 חריגים: מי שהתגורר עם הדייר הזכאי בדירה הציבורית תקופה רצופה של 4 שנים או יותר, שהחלה לפני תאריך 1/8/09 והסתיימה בתאריך פטירת הדייר הזכאי, או: מי שבתאריך 1/8/09 היה דייר ממשיך ובמועד זה כבר התגורר בדירה 4 שנים רצופות כדייר ממשיך, או עם הדייר הזכאי).
הכרה באדם כ"דייר ממשיך" תקנה לו את הזכות להמשיך ולהתגורר בדירה לאחר שהדייר הזכאי נפטר (או עבר למוסד סיעודי), וכן לרכוש את הדירה בעתיד בהנחה, אם הוא עומד בשאר התנאים הנדרשים לרכישה. לכן, מעבר לעובדה שמדובר בקורת גג קבועה עבור הדייר, מדובר גם בזכות שיכולה להיות שווה סכום כספי לא מבוטל.
עורך דין שי דנה (עורך דין הוצאה לפועל בחיפה) משתף את פסק הדין בו ייצג משרדנו
שני אחים אשר עמדו בתנאים הנדרשים להכרה כ"דייר ממשיך" הגישו בקשה להכיר בהם כ"דייר ממשיך", אך בקשתם נדחתה והחברה המשכנת אשר מנהלת את הדירה ("(עמידר") הגישה נגדם תביעה לפינוי מהדירה. משרדנו ייצג את 2 האחים בהליך עד לקבלת פסק הדין, אשר בסופו של דבר קבע כי התביעה של עמידר נדחתה.
אביהם של האחים נפטר בשנת 05' ואימם בשנת 2017. האחים טענו כי הם זכאים להמשיך ולהתגורר בדירה משום שיש להכיר בהם כ"דייר ממשיך" בהתאם לחוק זכויות הדייר בדיור הציבורי ומשום שהם התגוררו בדירה ברציפות משנת 2004 עד סמוך למועד פטירתה של אימם המנוחה.
בהתאם לפסיקת בתי המשפט הנטל להוכיח כי הדייר זכאי להמשיך ולהתגורר בדירה מוטל על הדייר עצמו (לדבר יש משמעות רבה : הוא נדרש להוכיח, ולא עמידר נדרשת להוכיח את ההיפך). מכאן חשיבותה של איכות הראיות שמביא הנתבע להוכחת טענותיו. יצוין כי בעבר, הייתה ל"דייר ממשיך" זכאות אוטומטית להמשך מגורים לאחר פטירת הדייר החוזי (או מעברו למוסד סיעודי). אך החוק תוקן ולפי החוק המתוקן, כדי של"דייר ממשיך" תהיה זכאות להמשך מגורים בדירה הציבורית, עליו לעמוד בשני תנאים מצטברים, שאחד מהם הינו שהוא בעצמו זכאי לדיור ציבורי. עם זאת, נקבע בחוק המתוקן, שדייר אשר התגורר עם הדייר הזכאי ביום 1.8.2009 פרק זמן רצוף של 4 שנים לפחות, עד למועד פטירתו, יוכר כ"דייר ממשיך" (גם אם אינו זכאי בעצמו לדיור ציבורי). בכל מקרה אחר, יהיה עליו לפנות את הדירה בתוך 9 חודשים ממועד קבלת הודעה ממשרד השיכון בדבר אי זכאותו. האחים טענו כי מתגוררים בדירה מאז שנת 04', כלומר עונים על התנאי האמור. בניגוד לכך, עמידר טענה כי אינם זכאים למגורים בדיור ציבורי, ולכן יש לקבל את התביעה, זאת, משום שלטענתה לא נמצא כל תיעוד למגורי הנתבעים בדירה ביום 1.8.09, שהוא המועד הקובע על פי הוראות המעבר שבחוק. בקביעה זו הסתמכה עמידר על דוחות ביקור חד שנתיים ("ביקורי מעגל") במשך מספר שנים (בין השנים 2008 עד 2013), בהם נרשם ע"י הרכזים נציגי עמידר, כי האם המנוחה התגוררה לבדה בדירה והאם אף חתמה על תצהירים לפיהם היא גרה לבדה. עמידר טענה כי איש מהנתבעים לא היה בבית בזמן הביקורים של נציגיה, ודבר זה מעיד על כך שאיש מהם לא מתגורר בבית. ביהמ"ש דחה טענה זו וקבע כי מאחר והביקורים הקצרים נערכו בשעות הבוקר, מבלי מסירת הודעה מראש, לא ניתן לשלול הסבר לפיו הנתבע שהה בעבודתו, או שהה למספר דקות מחוץ לדירה מסיבות אחרות, למשל קניות או סידורים אחרים.
אל מול דוחות ביקורי המעגל דאג המשרד להציג רישומים רבים ומגוונים ממספר מקורות, מהם עולה כי במועד הקובע כתובתם הרשומה הייתה בדירה נשוא התביעה, כבר משנת 04'. בנוסף הביאו הנתבעים מספר עדים שהעידו על תקופת המגורים עם האם (ואף עם האב, שנפטר לפני האם).
לאחר שהתקיים דיון ההוכחות בתיק, קבע בית המשפט שהתגלו בפניו פגמים בעריכת הביקורים בדירה, דבר שהשפיע על משקלן של עדויות הרכזים מטעם עמידר (עם זאת, יש להעיר שהפרכת תוכנם של ביקורי המעגל אינה משימה קלה ונדרשים ניסיון ומומחיות לאיתור הפגמים בהתנהלות רכזי השטח של החברה).
בית המשפט (כבוד השופטת הדסה אסיף) קבע כי לאחר ששקל את כל הראיות הגיע למסקנה שדין תביעת הפינוי להידחות, כי שוכנע שבנסיבות התיק שבפניו לא ניתן לסמוך על דוחות הביקורים של עמידר, וגם לא על תצהירי האם המנוחה של הנתבעים. ביהמ"ש קבע כי הוא מעדיף באופן חד משמעי את גרסתם של הנתבעים. ביהמ"ש ציין כי מעדות רכזי השטח של עמידר עלה כי ביקוריהם בדירה היו קצרים ולא מספקים והם לא ניסו לבחון אם יש בה עדויות למגורי אנשים נוספים מלבד האם וזאת בניגוד לנהלים. ביהמ"ש קבע כי הדוחות שנערכו משקפים את מה שאולי הבינו רכזי השטח מדברי האם המנוחה אך עדותם בעניין בעייתית בשל כך שהמנוחה לא דיברה כהלכה עברית ולא הוברר כיצד התנהלו שיחותיהם של הנציגים עם האם ואיך הבינו ממנה שהיא מתגוררת בדירה לבדה. ביהמ"ש התייחס גם לראיות שהציגו הנתבעים להוכחת מגוריהם בדירה עוד לפני פטירת האב, ואף שנים רבות לפני המועד הקובע. העדים שהביאו הנתבעים נחקרו באריכות, והעידו על מגורי הנתבעים בדירה במשך תקופה ארוכה. ביהמ"ש גם נתן משקל לכך שהובאו אסמכתאות ומכתבים שונים מגופים שונים שהעידו על מגוריהם בדירה בתקופה הנדונה, כבר החל משנת 2005. כפי שצוין, לאחר שמיעת העדים ובחינת הראיות בתיק, קיבל בית המשפט את גרסת האחים, קבע כי הרימו את הנטל הנדרש להוכחת טענתם ודחה את תביעת הפינוי (ת.א. 6218-12-18).
משרד עורך דין שי דנה (עורך דין הוצאה לפועל בחיפה / עורך דין פשיטת רגל בחיפה) הוא בעל ניסיון רב בתחום הדיור הציבורי ובמסגרת זו ייצג ומייצג בתביעות פינוי רבות. המשרד מטפל בשגרה בתיקי דיור ציבורי רבים כנגד החברות המשכנות הפועלות באזור הצפון ("עמידר" "שיקמונה" ו"עמיגור") ובמקרה הצורך, אף מגיש בעניין זה עתירות מנהליות כנגד משרד השיכון ומשרדי ממשלה אחרים. תחומי התמחות נוספים של המשרד הם : עורך דין חדלות פירעון בחיפה, עורך דין הוצאה לפועל בחיפה ועורך דין פשיטת רגל בחיפה.
לוח זמנים של הליך חדלות פירעון אצל הממונה | צו פתיחת הליכים וצו שיקום כלכלי | הפטר לאלתר | חדלות פירעון או פשיטת רגל – מחוץ לארץ | שינוי תקופת תשלומים | בקשת פשיטת רגל אחת אחרי השנייה | האם ניתן להקדים תשלומים | הליך פשיטת רגל – מהתחלה ועד הסוף | ערב לחוב מזונות יכול לקבל הפטר מהחוב | האם ניתן לבטל הפטר שכבר ניתן? | חוב מזונות ותשלום מזונות בהליך חדלות פירעון | חדלות פירעון בסכום נמוך | המונחים החדשים בהליך חדלות פירעון | סדר פירעון של החובות השונים בהליך חדלות פירעון
אז מה היתרונות של הליך פשיטת רגל בסיוע של עורך דין פשיטת רגל בחיפה ?
פשיטת רגל/חדלות פרעון - עורך דין פשיטת רגל בחיפה
עורך דין שי דנה – עורך דין פשיטת רגל בחיפה
מומחה בפשיטת רגל / חדלות פירעון / דיור ציבורי
משרד עו"ד שי דנה, משרד עורך דין פשיטת רגל בחיפה, נשר, טירת כרמל ואיזור הקריות, הוקם בשנת 2000 ומתמחה במתן פתרון כולל לבעיות החובות, הליכי חדלות פירעון עד להפטר, הליכי פשיטת רגל עד להפטר, מו"מ מול בנקים ונושים גדולים אחרים, הסדרי נושים, עצירת הליכי הוצאה לפועל כולל עיכוב הליכים והקטנת חובות, ייצוג בתביעות מול חברות משכנות בעניין "דייר ממשיך" ועתירות מנהליות מול משרדי ממשלה בעניין "דייר ממשיך" בדיור הציבורי.
משרדנו מטפל כבר שנים רבות בתחומים אלו ובזכות הניסיון הרב שנצבר זכה להצלחות ניכרות בבתי המשפט השונים ואף בבית המשפט העליון.
אנו נטפל בהליכים באופן מהיר החל משלב איסוף המסמכים הדרושים להליך שנבחר ועד לשיגור הבקשות באמצעות המערכת הממוחשבת.
המשרד דוגל בליווי אישי של הלקוח מתחילת ההליך ועד השגת התוצאה המיטבית. המשרד ידוע כמשרד הנלחם על כל תיק, גדול או קטן, תוך השקעה מקסימלית ושמירה על סטנדרטים מקצועיים גבוהים, זמינות לכל לקוח, טיפול משפטי מדויק ומתן מענה מהיר ומקצועי ללקוחות המשרד.
לקוחותינו פונים אלינו כאשר הם מחפשים עורך דין פשיטת רגל בחיפה, עורך דין פשיטת רגל בטירת כרמל, עורך דין פשיטת רגל בנשר, עורך דין פשיטת רגל בקריות, עורך דין פשיטת רגל, עורך דין חדלות פירעון, עורך דין דיור ציבורי, עורך דין הוצאה לפועל חיפה, עורכי דין הוצאה לפועל חיפה.
[grw id="1131"]
אנא השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
מאמרים לפי נושא
בחלק זה תוכלו למצוא מאמרים שכתב עו"ד שי דנה בו הוא משתף איתכם בידע הרחב שצבר במהלך השנים בתחומים הבאים:
תיק הוצאה לפועל, הסדר חובות, עורך דין חובות, חובות בהוצאה לפועל, הסדר חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות בהוצאה לפועל, מחיקת חובות לבנקים, עורך דין מחיקת חובות,הוצאה לפועל חובות,, עורך דין למחיקת חובות, פשיטת רגל, הוצאה לפועל, עורך דין הוצאה לפועל, ועוד…
פשיטת רגל/חדלות פרעון
עורך דין פשיטת רגל בחיפה / נשר / קריות / טירת כרמל משתף אתכם במאמרים שיסייעו לכם להכיר את תחום פשיטת הרגל / חדלות פירעון.
משרדנו מתמחה בכל תחומי פשיטת הרגל, חדלות פירעון, דיור ציבורי ונותן שירותים באיזור חיפה, נשר, טירת כרמל, קריות והסביבה.
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הליך חדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בדיקת פשיטת רגל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על פקודת פשיטת רגל
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על תקנות פשיטת רגל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך פשיטת רגל לאדם פרטי
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על איחוד תיקים או פשיטת רגל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון ושיקום כלכלי – עורך דין חדלות פירעון החוק החדש
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך חדלות פירעון יחיד
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חוק חדלות פירעון
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על צו תשלומים חדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון נושה
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון עיכוב הליכים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון הגבלות
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חדלות פירעון סכומים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חדלות פירעון הגדרה
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על צו תשלומים חדלות פירעון – תשלום 0
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על ניהול עסק בהליך חדלות פירעון
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חובות שלא נמחקים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על צו פתיחת הליכים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חובת הגשת דוחות דו-חודשיים לממונה
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על לוח זמנים של הליך חדלות פירעון אצל הממונה
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה שאלות ותשובות בעניין פשיטת רגל וחדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על צו פתיחת הליכים וצו שיקום כלכלי
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הפטר לאלתר
- עורך דין פשיטת רגל בנשר מסביר על צו פתיחת הליכים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חדלות פירעון או פשיטת רגל – מחוץ לארץ
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על שינוי תקופת תשלומים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בקשת פשיטת רגל אחת אחרי השנייה
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על האם ניתן להקדים תשלומים
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הליך פשיטת רגל – מהתחלה ועד הסוף
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על ערב לחוב מזונות יכול לקבל הפטר מהחוב
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על האם ניתן לבטל הפטר שכבר ניתן?
- עורך דין מומחה למחיקת חובות מסביר על חוב מזונות ותשלום מזונות בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על דירת מגורים של החייב בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על המונחים החדשים בהליך חדלות פירעון
- מחיקת חובות וסדר פירעון של החובות השונים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל מסביר על צו פתיחת הליכים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל סדר פירעון החובות השונים בהליך חדלות פירעון
- עורך דין פשיטת רגל מסביר על חוסר תום לב בהליכי חדלות פירעון
דיור ציבורי
- עורך דין דיור ציבורי טיפול בתביעות פינוי מול עמידר
- עורך דין דיור ציבורי טיפול בתביעות פינוי מול שקמונה
- עורך דין דיור ציבורי טיפול בתביעות פינוי מול עמיגור
- עורך דין הוצאה לפועל בחיפה מסביר על רכישת דירה ציבורית
- עורך דין דיור ציבורי בחיפה מסביר על הנחה ברכישת דירה ציבורית
- עורך דין דיור ציבורי בחיפה מסביר על דירה ציבורית בפרויקט פינוי בינוי
- דיור ציבורי שקמנוה, עמידר, עמיגור וכדומה
- עורך דין דיור ציבורי עמיגור, עמידר, שיקמונה ועוד – תביעות פינוי
- עורך דין דיור ציבורי חיפה מסביר מי נחשב דייר ממשיך
- עורך דין דיור ציבורי בחיפה (שיקמונה, עמידר, עמיגור ועוד) מסביר אילו נכים יהיו זכאים לדיור ציבור?
- רכישת דירה ציבורית (עמידר, עמיגור, שיקמונה ועוד) ע"י יורשי הדייר הזכאי
- דיור ציבורי בשקמנוה, עמידר ועמיגור
- כספים מוגנים חדלות פירעון
- דיור ציבורי בר השגה עמידר שקמונה
- דירות נ"ר / דירות נכסי רכישה
- הכרה כ"דייר ממשיך" – מהי תקופת המגורים שצריך להוכיח?
- דייר ממשיך – הוכחת תקופת המגורים
- ביקורי מעגל בדירה ציבורית
הוצאה לפועל
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה / עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך הוצאה לפועל עיקולים – עיכוב תהליכים
תיק הוצאה לפועל התיישנות - עורך דין פשיטת רגל / עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך חדלות פירעון – מהתחלה ועד הסוף
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה/ עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על חובות הוצאה לפועל – הקטנת חובות
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הסדר חובות ללא פשיטת רגל – עורך דין מול בנקים
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הסדר חובות לבנקים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הסדר חובות באיחוד תיקים
- פשיטת רגל בחיפה מסביר על הסדר חובות עם נושים
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על התנגדות לביצוע שטר
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על מה זה איחוד תיקים 3%
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על איחוד תיקים : מוגבל באמצעים או הגבלת אמצעים
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על איחוד תיקים : הוראת שעה לתקופת הקורונה
- עו"ד הוצאה לפועל חיפה מסביר על אזהרה בהוצאה לפועל
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בקשה לביצוע פסק דין או שטר
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על בקשת חייב לצו תשלומים
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על עדכון סכומים ותקבולים בתיק ההוצאה לפועל
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה / הוצאה לפועל בחיפה מסביר על הוצאה לפועל במסלול מקוצר
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על הוצאה לפועל במסלול מזונות
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר איך ניתן לברר אם אדם מצוי בחובות
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר על מונחי יסוד בהוצאה לפועל ופשיטת רגל
- עורך דין פשיטת רגל בחיפה מסביר איך מממש הנאמן את הכספים והנכסים
- עורך דין פשיטת רגל מסביר מהי תכנית פירעון בהליך חדלות פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על תכנית פירעון
- עורך דין הוצאה לפועל חיפה מסביר על הליך מקוצר בהוצאה לפועל
- עורך דין הוצאה לפועל בחיפה מונחי יסוד בהוצאה לפועל
- עורך דין פשיטת רגל מסביר על הפטר חלוט